Modaper | Tül Perde – Stor Perde – Zebra Perde

 Modaper | Tül Perde – Stor Perde – Zebra Perde


Tül Perde
Tül perde, neredeyse her evde görebileceğiniz bir perde çeşididir. Uzun yıllardır ev hanımları tarafından kullanıldıkları için evlerine daha klasik bir tarz katmak isteyenlerin neredeyse ilk tercihi olmaktadır. Klasik ve şık bir görünüm elde etmekteki vazgeçilmezimizdir diyebiliriz. Tül perdeleri zevkimize göre şekillendirebilir, ister spor, ister şık, ister modelleri ve dokuma seçenekleri ile odalarımıza hava katabiliriz. Elbette kullanacağımız perde dokusu, rengi yaşam alanlarımızda bulunan mobilyalardan, iç mekan tasarım öğelerine ve tavanların yüksekliğine göre bile farklılık gösterecektir. Bunun için seçeceğimiz tül perdenin modeline, rengine, dokusuna ve hatta ortamda yaratılmak istenen havaya göre boyuna dahi dikkat edilerek seçilmelidir.

Stor Perde
Stor Perde güneş ışığını kırıcı özelliğe sahip olup eviniz için loş bir ortam olmasını sağlar. Güneşten alınan ısıyı azaltmaz sadece içeriden dışarı, dışarıdan içeri görüntüyü kapatır. Polyester özelliğe sahip olduğu için teknik özelliğe sahip değildir. Stor perde için tüm renk yelpazesi bulunmaktadır. Çok ekonomik olup her bütçeye uygun üretimimiz bulunmaktadır. Fon perdelerin kumaşından farklı olarak, stor kumaşları, ham kumaşa özel apre uygulanarak, üstteki boruya problemsiz olarak sarılabilecek hale getirilen kumaşlardır. Farklı ipliklerle, farklı inceliklerde, farklı dokuma sıklıklarında, farklı apre uygulamaları ile bu kumaşlar çeşitlilik gösterir. Bu kumaşlar genel olarak şu başlıklar altında toplanır ve ışık geçirgenlikleri farklıdır.

Zebra Perde
Zebra perde, son yıllarda özellikle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya başlayan bu perdelerin ana vatanı Güney Kore’dir. Karartma Perde ve Tül Perde‘nin özelliklerini bir arada taşıyan birbirinden farklı 2 kumaş katmanı sebebiyle zamanla “zebra perde” adını almıştır.
Bir rulo etrafında 360 derece dönebilen bu zebra perdeler, Katmanlarındaki aynı desenli kumaş parçalarının üst üste gelmesi durumunda tül görevi görür. İki farklı desenin üst üste gelmesi durumunda ise, gün ışığını engelleyerek tamamen olmasa da %80 oranında gün ışığını engelleyerek karartma perde görevi yapar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tekmak İstif – İkinci El Forklift Fiyatları

Forklift Nedir? - Forklift Kiralama

Gabile Sohbet