Mat Stor Perde | Jaluzi Perde

 Mat Stor Perde

Son zamanların en çok tercih edilen perde modelleri arasında mat stor perde modelleri bulunmaktadır. Çoğunlukla polyester kumaş kullanılarak imal edilen bu perdeler, mekâna hem sadelik hem de şıklık katmaktadır. Mat olarak tabir edilmesinin sebebi üzerinin PVC ile kaplı olmasından dolayıdır. PVC’nin kısaca tanımı yapmak gerekirse; kumaş üzerine plastik kaplama işlemidir. Böylelikle perdeler hem kalın hem de mat olduğundan güneşlik olarak da rahat bir şekilde kullanılabilmektedir. Dışarıdan içerinin hiçbir şekilde görünmemesini isteyen kişiler tarafından rahatlıkla tercih edilebilir. PVC ile kaplı olduğundan leke veya kiri içine hapsetmez ve böylelikle çok kolay temizlenir. Leke ve kir tutmama özelliği sayesinde en sık tercih edilen perde modelleri arasındadır. Sadece nemli bir bez ile deterjan dahi kullanmadan temizlemek mümkündür. Tavana veya duvara kolay bir şekilde montajı yapılabilmektedir. Stor perde çeşitleri arasında en kullanışlı olanıdır.

Jaluzi Perde
Jaluzi perde kullanımı günümüzde epey artmaktadır. Özellikle ofis gibi iş ortamlarında bu perdeleri görebilmeniz mümkündür. Şık ve dekoratif bir hava kattığı için ev ortamında da sıklıkla tercih edilmektedir. Zengin renk ve model çeşitliliği ile dikkat çeken jaluzi perdeler, kullanım açısından da oldukça pratiktir. Bu perdelerin tercih edilmesinin en önemli sebebi ise tek başına kullanılabiliyor olmasıdır. Bir nevi hem tül hem de güneşlik görevini üstlenmektedir. Ayrıca dışarıdan içeriye giren güneş ışığını kısmen veya tamamen kesebilmektedir. Ayarlanabilir özelliği sayesinde en çok tercih edilen perde çeşitleri arasında yer almaktadır.
Ahşap, plastik, alüminyum gibi birçok farklı çeşidi ile öne çıkan bu perdeler, dikey ve yatay açılma özelliği sayesinde istenilen perde ayarı kolay bir şekilde yapılmaktadır. Hem perde hem de tül görevini yapan bu perdelerin hemen hemen her pencereye uygun modeli bulunmaktadır. Kişiye özel istenilen renk ve ölçülerde imal edilen bu perdelerin montaj işlemi de oldukça basittir. Tavan veya duvara kolayca monte edilebilmektedir. Jaluzi perde, farklı tasarımları sayesinde kullanılan mekânlara ayrı bir hava ve renk katmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tekmak İstif – İkinci El Forklift Fiyatları

Forklift Nedir? - Forklift Kiralama

Gabile Sohbet